pirmdiena, 2009. gada 24. augusts

bác, nav atkal laika rakstít, jo mums brauc pakal, lai vestu uz stopésanas vietu, bet vienu teikumu pie katras jau paspésu..

te sákás músu celojums. juka melna baznícina, kas izskatíjás un péc izmériem bija tik pat ká miniatúra. blakus lavas pludmale. táda kosi melna, bet apaugusi ar kosi oranzam algém.. sie Islandes kontrasti. (Buðir)
bazalta kolonnas ir párnémusas so zemi. vinas ir visur. un uz vinu gamiem dzívo putni. (Arnarstapi)

skatíjámies kaijas, kas tur dzívo. bija vairákas tádas arkas. soma jau spiez plecus, kaut noieti tikai varbús 600m. (Arnarstapi)

Anna kápj kráterí, kas beigás izrádíjás pilnígi nekáds, tápéc nav bilzu. Foná vr redzét sveicieti (melnajá jaká), kas mús veda. Vinam businá pie griestiem bija Milkas govs áda.

Tátad, sis ir vecákais metála kugis Islandé. Búvéts 1912. gadá Norvégijá. Tagad stáv krastá Ósafjörður galá, kur arí guléjám kádas mazas kalnu búdinas piebraucamajá celá, kur naktí atbrauca ípasnieki un par mums sméjás. Bet no ríta viens no viniem (írs) mús pamodinája ar tekstu: good morning! would yoou like to have a cup of tee? un, kad es atvéru telti, tur vins bija ar 2 krúzítém rokás.. jauka iepazísanás.

tas bija saulriets_neizmirstamais.

já, já..

te més stopéjám abos virzienos, jo sáka zust ceríba, ka uz Islandes R punktu káds vispár brauks.. vai arí no turienes. bet més vismaz sarakstíj´m pastkartes.. (: bilde jau nu labá..

un tad més tur romér tikám. Látrabjarg!!! un es vájprátá priecájos par vienu no 3 tur vél esosajiem puffiniem.. tie duriki néma un aizlidoja pirms més ieradámies.

un klintis augstákajás vietás pat 300m.

kártéjais ára baseins. silts, silts. bet te véjs bija tik stiprs, ka més sédéjám aiz gérbtuvém un skatíjámies, kad brauks vienigá masína sajá vakará, kas mús arí panéma.


dívaina éstuve siltumnícá, kur varéja nopirks visu nepieciesamo sadzívei.

rekláma siltumnícas logá. bija arí burgeris..

un tad páris dienas bez bildém, jo neko ísti nevaréja redzét.. bija mákoni.. un lietus un véjs vájprátígs. un kalnos sasniga sniegs.. bet 6diená Reykjavíká bija kultúras festiváls.

skauti. tas var notikt tikai Islandé. Pasá Reykjavíjas centrá..






mhm. skaties un izbaudi. (tas vakará koncertá, neviena no mums nezina, ká tá bilde tapa. es vismaz, né.. lai gan més pat nedzérám neko.) un pécák bija pirmá ugunosana maná múzá, kas man tá pa ístam patika. tas bija tiktiesám baudámi. (vini te ir mazliet traki uz ugunosanám.)
tá lúk. sodien dodamies uz ziemeliem. gaidiet vél..

1 komentārs:

Moosatov teica...

Kūģis foršs, baseins foršs, Stigis siena foršā, Ikea lampas veikalā foršas.

Maija foršā, Anna foršā!

Kad atgriezīsies?